Navigatie

Scheur en Kleur?

Hieronder een interview uit het Algemeen Dagblad (2015), dat goed omschrijft wie Scheur en Kleur is. In de tijd van het interview had ik, naast een webwinkel, ook een stenen winkel in Dordrecht. Nu werk ik alleen online aan de webwinkel en opdrachtgevers.

"Ik ben echt helemaal verslaafd aan papier" verteld Manon Pat van Scheur en Kleur te midden van haar kaarten en andere ontwerpen. "Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om papier weg te gooien, ik gebruik elk klein stukje". Met als resultaat dat ze inmiddels een grote hoeveelheid papier om zich heen heeft verzameld. Met al die stukjes papier maakt ze vrolijke kaarten en schilderijen. En inderdaad, er zit altijd een grapje of een leuke twist in haar werk. Een zakje confetti bij een verjaardagskaart of muisjes bij een babykaartje (met blauwe én roze muisjes mocht het geslacht van de baby nog een geheim zijn voor de geboorte). Manon doet er alles aan om bij klanten een glimlach op het gezicht te toveren. "Ik kan er echt van genieten als ik mensen in de winkel hoor lachen als ze bij mijn kaarten staan, daar doe ik het voor". 

Vorig jaar was Manon nog te vinden in de Vleeshouwersstraat in Dordrecht. Voor die tijd deed ze alles vanuit huis, zowel haar vrije werk als de klusjes voor opdrachtgevers. "Maar toen mijn dochter werd geboren, had ik daar echt geen plek meer voor. Het pandje op de Vleeshouwersstraat kwam toevallig op mijn pad". Misschien wel even toevallig is de komst van Marieke Ooms, die op een dag bij haar in de winkel staat en vraagt of ze misschien wil meeverhuizen naar een pand aan de Voorstraat in Dordrecht. De keus is snel gemaakt. "Hier heb ik veel meer winkelend publiek over de vloer. Dat maakt het een stuk gezelliger en ik verkoop hier meer dan daar". Wat er dan wel indirect voor zorgt dat ze minder tijd heeft om 'lekker te scheuren en te kleuren' zoals ze zelf zegt. "Maar dat begint nu langzaamaan weer te komen gelukkig. En binnenkort begin ik weer met het geven van workshops; snailmail, mixed media en art journaling". Dat laatste doet ze zelf ook hele dagen door. "Lekker je agenda helemaal volplakken, het is eigelijk een agenda, fotoboek en dagboek in één. Het geeft ook goed weer wat ik doe; papier scheuren en plakken en een beetje rijmen. Ik maak zelden een plan. Maar juist daarom komt er volgens mij wel iets moois uit". Knutselen is haar zowiezo met de paplepel ingegoten. Met een handvaardigheidjuf als moeder zat ze vroeger al geregeld te knippen en te plakken aan de keukentafel. "Later heb ik veel workshops gevolgd en eindeloos YouTube filmpjes gekeken voor inspiratie en technieken. Maar het is vooral een kwestie van doen en er lekker op los experimenteren".

Interview door: Ilse van Driel

Gastenboek

  • 10-08-2018 - Hello,
    Downloads Mp3 Scene Music Private FTP
    Dance/House/Techno/Trance/Electro

    https://0daymusic.org...  lees meer
  • 07-08-2018 - Pression arterielle est comment poupe votre sang...  lees meer
Plaats een bericht

Bezoek ook:

Bezoek ook:

Blog
Instagram

© 2017 - 2018 Scheur en Kleur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel